Du Pont – Inspirerend maatwerk

 • Al meer dan dertig jaar verrast Du Pont de markt met innovatief meubelbeslag- en onderdelen. Niet alleen speurt deze groothandelaar de markt af naar nieuwigheden waarmee interieurbouwers het verschil kunnen maken. Ook produceert het zelf oplossingen op maat, zoals een ‘plug & play’ verlichting en de ‘Darby’ reeks die nu zowel kader- als pivoterende binnendeuren én spiegels omvat.

 •  

  Du Pont is gereputeerd om zijn totaalprogramma voor iedereen die professioneel hout verwerkt. Van interieurbouwer tot keukenfabrikant, van schrijnwerker tot meubelfabriek: iedereen vindt wel zijn gading bij deze distributeur.

  “We importeren materialen uit de hele wereld”, vertelt Alain Leyssens. “Bij het selecteren van onze leveranciers hanteren we drie grote criteria: een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding, de beschikbaarheid van de producten en het innovatief karakter van de producent.

  In onze nieuwe vestiging in Grobbendonk beschikken we over een uitgebreid basisprogramma dat uit voorraad leverbaar is via eigen wagens en chauffeurs. Want wij beseffen dat een snelle en excellente dienstverlening een troef is die professionele houtbewerkers ten zeerste appreciëren.”

 • Doorheen de jaren detecteerde Du Pont nog een andere behoefte bij zijn klanten: maatwerk. Daarom besloot de distributeur om zich ook als ‘producent’ te profileren. “In 2018 ontwikkelden we een productreeks die inspeelt op de trend naar ‘steel look’ ramen en deuren in landelijke woningen”, vertelt Alain Leyssens. “Het resultaat was de ‘Darby Door’, een mat zwart aluminium kaderdeur met landelijke uitstraling. Deze kan worden voorzien van horizontale en verticale onderbrekingsprofielen. De deuren kunnen met BLUM kaderdeurscharnieren in Onyx zwart worden uitgerust. En ook de toepassing van een 3D-regeling behoort tot de mogelijkheden.

  Op die manier verenigt de ‘Darby Door’ het beste van twee werelden: het is een zwarte kaderdeur met het regelcomfort en kwaliteit van een moderne keukendeur. Intussen valt de ‘Darby Door’ niet enkel met standaard glasvullingen (helder, gezuurd, spiegel…) te combineren. Om interieurarchitecten te inspireren om creatief met onze deuren aan de slag te gaan, bieden we ook vernieuwende en vintage materialen aan, zoals crepi, oceanic, ….”

   
 •  

  Het enthousiasme waarmee de ‘Darby Door’ in de markt werd onthaald, smaakte naar meer. Du Pont besloot om het assortiment met de ‘Darby Pivot’ uit te breiden. Alain Leyssens: “Het gaat om pivoterende binnendeuren die in beide richtingen openen en daardoor multifunctioneel inzetbaar zijn.”

  In 2019 hebben we dan de ‘Darby Mirrors’ geïntroduceerd: spiegels voor badkamermeubels met fijne zwarte kader, volledig op maat, met aangepaste bovenverlichting op maat en spiegelverwarming om aandampen te vermijden. Met de introductie van Darby Slide (schuifdeuren), vaste wanden alsook scharnierende binnendeuren vervolledigden we ons programma. Verder legden we ons de laatste jaren toe op ‘plug & play’ verlichting: LED verlichting op maat met aangepaste kableringen, transfo’s en schakelmogelijkheden op maat van uw kast.

 • Du Pont investeerde in de benodigde infrastructuur om de eigen producten en het maatwerk zelf te produceren. “Alle werkzaamheden in eigen atelier uitvoeren, is onze garantie voor een optimale kwaliteit/prijsverhouding”, aldus Alain Leyssens. “Doordat we de volledige logistieke flow beheren, houden we de kosten onder controle en kunnen we bovendien een snelle levering garanderen. In onze optiek van een optimale klantenservice investeerden we eveneens in een website die toelaat om erg eenvoudig een offerte op te vragen. Het volstaat om op www.darbydoors.be een login aan te vragen. Daarna brengt onze configurator u in enkele stappen naar de correcte prijs voor de gekozen kaderdeur en vulling, waarna u ineens uw bestelling kan plaatsen. Natuurlijk blijven we in onze showroom paraat voor eventuele demonstraties.”